Sirup z jeřabin se stane skvělým doplňkem každé kuchyně. Jak ho ale co nejlépe a všestranně využít? V následujících receptech vám ukážeme, jak vytvořit originální pokrmy i nápoje, které nadchnou vaše chuťové buňky a zpestří stůl.
Jeřabinový sirup je jedinečnou ingrediencí, která skvěle propojuje sladké a lehce trpké chutě, typické pro podzimní období.
Sirup z černých a červených plodů jeřabin je skvělým základem pro osvěžující horké a studené nápoje, ale jeho sladkokyselá chuť se hodí i do sladkých jídel, která příjemně osvěží.
Nebojte se experimentovat a objevte nové možnosti, jak jeřabinový sirup začlenit do svých oblíbených pokrmů a nápojů. Tento přírodní poklad plný vitamínu C přináší jedinečný chuťový zážitek.
Poctivý sirup, vyrobený šetrně za studena v Jizerských horách, neobsahuje barviva ani umělá sladidla.
Naopak je bohatý na vitamíny a antioxidanty, takže během sychravého podzimu je ideální jako prevence nachlazení.
Jeřabinový sirup osvěží snídani i dezert
Lívance a ovesná kaše
Vyzkoušejte sirup na lívancích, kde perfektně doplní jemnou chuť těsta a vytvoří zajímavý kontrast. Stačí ho jemně pokapat na čerstvé lívance a doplnit trochou jogurtu nebo tvarohu.
Výtečně chutná i v ovesné kaši – jeho ovocná chuť dodá kaši osvěžující nádech a obohatí vaši snídani i svačinku.
Jeřabinové tartaletky
Prvotřídní vynikající dezert pro návštěvy podle Terezy Rak@srdce_z_jerabin je na stole za pár minut.
Těsto
300 g hladké mouky
2 žloutky
150 g másla
70 g cukru
Krém
250 g mascarpone
250 g měkkého tvarohu
190 g žervé
Jeřabinový sirup
Ingredience na těsto spojte v tuhé těsto, to natlačte do formiček a pečte na 180 stupňů cca 25 minut. Po vychladnutí smíchejte krém a oslaďte ho sirupem.
Krém naplňte do tartaletek a dozdobte ovocem.
Poctivá jeřabinová zmrzlina
Vyzkoušejte originální recept na zmrzlinu s jeřabinovým sirupem od naší vývojářky Lenky.
250 g tučného tvarohu
200 ml 33% smetany
Vanilkový cukr
Med podle chuti
Jeřabinový sirup podle chuti
Ovoce na ozdobu
Šlehačku vyšlehejte a postupně přimíchejte ostatní ingredience. Oslaďte medem podle chuti a nakonec dochuťte jeřabinovým sirupem. Směs nalijte do připravených nanukových forem nebo misek a nechte zamrazit přes noc.
Při podávání zmrzlinu ozdobte jeřabinovým sirupem a ovocem.
Recepty na (ne)alko nápoje s jeřabinovým sirupem
Domácí jeřabinová limonáda
Ovocný sirup zalijte vychlazenou perlivou vodou (ideálně 1:10), doplňte ledem a přidejte plátky citrónu a jablek. Dokonalá osvěžující limonáda je na světě!
Horká jeřabina
Na dno oblíbeného hrnečku nalijte sirup (ideálně 1:8, tedy 1 díl sirupu na 8 dílů vody)
Přidejte skořici, kostičky jablek a plátek bio citrónu
Zalijte horkou vodou (80 °C) nebo horkým černým čajem
Dokonalá limonáda je na světě! Užijte si každý hřejivý doušek.
Jeřabinový Gin & Tonic
50 ml ginu
20 ml jeřabinového sirupu
150 ml toniku
Led
Plátek citrónu nebo limetky na ozdobu
Pár čerstvých jeřabin na ozdobu (volitelné)
Tymián nebo rozmarýn na ozdobu (volitelné)
Naplňte sklenici ledem, přidejte gin a jeřabinový sirup. Jemně promíchejte, aby se sirup dobře spojil s ginem, dolijte tonikem a zlehka promíchejte. Ozdobte plátkem citrónu nebo limetky, přidejte několik čerstvých jeřabin a případně tymián nebo rozmarýn pro intenzivnější aroma.
Užijte si jemnou kombinaci sladkých a hořkých chutí v originálním drinku, který vám zpříjemní chvilku odpočinku, ale stejně tak okouzlí i vzácnou návštěvu!
Ať už vyzkoušíte snídaňovou kaši, sladký dezert, osvěžující nápoj nebo třeba drink, věříme, že si rozmanité využití jeřabinového sirupu zamilujete stejně jako my!
6. 1. 2025autor: Petra Bečičková a vývojové oddělení
Ochrana pleti před škodlivým UV zářením je jedním ze základních kroků každodenní péče o pleť a základní prevence proti předčasnému stárnutí pleti. Ať už trávíte čas v kanceláři, na procházce nebo jen cestou do práce, sluneční paprsky i modré světlo působí na vaši pleť každý den. Proto jsme se rozhodli vytvořit náš první denní krém s SPF ochranou. Na jeho vývoji jsme si dali záležet více než dva roky, abychom přinesli produkt, který je šetrný k pleti, přírodě i vašim každodenním potřebám.
2. 1. 2025autor: Petra Bečičková a vývojové oddělení
Zima je pro pleť náročná a pleťová kosmetika, kterou během roku běžně používáme, nemusí dostačovat – zvlášť, pokud jde o citlivou pleť. Kdy nastává nejvyšší čas na změnu kosmetických přípravků? Přinášíme vám rady a tipy pro péči o pleť, tělo i ruce v zimě.
16. 12. 2024autor: Petra Bečičková a vývojové oddělení
Připravili jsme pro vás přehled nejoblíbenějších kolekcí, který vám pomůže snadno porovnat jednotlivé řady a vybrat kosmetiku vhodnou pro vaši pleť i vlasy.
10. 12. 2024autor: Petra Bečičková a vývojové oddělení
Deodoranty jsou důležitou součástí každodenní hygieny, ale víte, jak vlastně fungují a jaký je rozdíl mezi deodorantem a antiperspirantem? V tomto článku se dozvíte, jak vybrat ten nejlepší deodorant, na co si dát pozor při jeho výběru a jaké ingredience najdete ve složení našich deodorantů a proč.
Manufaktura s.r.o. zpracovává vaše osobní údaje pomocí cookies, které jsou nezbytné pro správné fungování webu, optimalizaci výkonu a cílené nabídky. Můžete přijmout vše kliknutím na tlačítko Souhlasím se všemi cookies, případně změnit kliknutím na Nastavení nebo Cookies v zápatí webu. Pokud odmítnete, zpracujeme jen nezbytné cookies.
Vaše nastavení souborů cookie
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.
Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.
Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.
Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.